Laptop akkumulátor első töltése:

1. Vásárlás után egyből töltse fel az új akkumulátort egyhuzamban, 100%-ig. A töltöttségi szintet bármilyen laptopon az energiagazdálkodások beállításban nézheti meg. Érdemes éjszaka tölteni az akkut, így nem szakítja meg a töltést és nem használja közben a laptopot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2. Lehetőleg 0%-ig merítse le első alkalommal az akkumulátort, majd ismét egyszerre 100%-ig töltse fel. 0 %-ig csak akkor tudja meríteni az akkut, ha a Vezérlőpult/Energiagazdálkodások-ban a " Kritikus töltöttségű telep riasztást kikapcsolja a fenti képen látható módon.
 

 
Fontos, hogy ne hagyja 0%-on az akkumulátort, mert tönkre mehet!Csak akkor merítse le teljesen,ha tudja, hogy utána azonnal van lehetősége töltésre!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopakku.blog.hu/api/trackback/id/tr621828381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RealPower 2010.03.31. 11:28:19

@Obama: a 60-70 perc lehet kevés, de az is lehet, hogy normális, ehhez tudni kéen, hogy mennyi a fogyasztása a gépnek, és mekkora kapacitású az akku.
Illetve ha tudja az eredeti akku mennyit bírt újonnan, ahhoz kéne viszonyítani. Hol vásárolta? Érdemesl lenne ott megkérdezni.
A régi akkut csak akkor érdemes megpróbálni felújíttatni, ha szükség van egy plusz akkura. Az ár általában 14 és 17 ezer Ft körül mozog és nem minden esetben lehetésges.

RealPower 2010.03.31. 12:11:54

@Obama: Az akkura rá van irva a kaapcitása: mAh a mértékegysége. A gép áramfelvétele pedig a gépen van egy feszültség adat és mellette egy áram adat, pl 19V 4,74A
süti beállítások módosítása